wetenschappelijk engels

Wetenschappelijk Engels vertalen is een vakgebied apart. Zeker als het gaat om wetenschappelijke stukken is het van belang dat dit op een accurate wijze gebeurt. Wanneer er zinnen niet goed worden vertaald kan de hele studie op een verkeerde manier worden geïnterpreteerd. In wetenschappelijke kringen is dit natuurlijk heel onwenselijk. In sommige gevallen kan een verkeerde vertaling er zelfs voor zorgen dat de gehele studie geen enkele waarde meer heeft. Wetenschappelijk Engels vertalen kun je daarom beter over laten aan een vertaler die expertise heeft op dit gebied. Je kunt bij een vertaler terecht voor meerdere vormen van vertalingen, denk aan boeken, papers of een website. Vaak kun er ook terecht voor andere talen, zoals Spaans en Duits.

Eindproduct van de tekst

Een vertaler hecht er altijd waarde aan om de tekst precies te vertellen zodat de betekenis hetzelfde blijft. Anders kan dit namelijk leiden tot wantrouwen tegen diegene die het originele stuk heeft geschreven. Vaak werkt een vertaler met deadlines zodat je er op kunt rekenen dat een vertaling voor een bepaalde datum gereed is. Naast het vertalen van studies of teksten in wetenschappelijk Engels is een vertaler soms ook werkzaam als wetenschapsjournalist. Dit is natuurlijk weer een vak apart waarvoor je een wetenschappelijke achtergrond moet hebben. Je moet de teksten namelijk goed onderbouwen met verschillende bronnen. Deze bronnen moeten natuurlijk wel betrouwbaar zijn en op accurate wijze zijn geselecteerd.

Diensten als wetenschapsjournalist

Door de kennis van een wetenschapsjournalist over wetenschappelijk Engels kan deze alle studies goed interpreteren. Op die manier zal er een waterdichte tekst ontstaan omdat de bronnen accuraat worden geïnterpreteerd. Alle feiten en resultaten die in de gelezen studies naar voren zijn gekomen worden nauwkeurig omschreven. Om te bekijken of de stijl van een wetenschapsjournalist bij je past kun je vaak een portfolio op zijn/haar website raadplegen. Daarnaast kun je eerst een kennismakingsgesprek in plannen om te bekijken of deze jou kan ondersteunen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *